Tidigare kurser

April 2014

Tillsammans med Folkteatern Göteborg arrangerade vi en kurs med komikern, improvisatören och uppskattade improläraren Lyndsay Hailey. Lyndsay är verksam i Los Angeles, Chicago och internationellt. Hon har producerat, regisserat och framfört ett antal improföreställningar och komedishower i USA och internationellt.

Kursen hölls på Folkteaterns stora scen.

Ur kursutvärderingarna

”Min bästa kurs!”

”Det var fantastiskt, vilken underbar, kompetent, känslomässigt närvarande människa Lyndsay är! Jag är helt tagen, slut och lycklig.”

”Fantastiskt givande kurs med en underbar ledare. Stort tack för ett fantastiskt arrangemang!”

”Du lär dig så mycket om så mycket. Om dig själv som skådespelare, improvisatör och människa. Och om samarbete. Och du har kul!”

”Det är det mest fantastiska du kommer att göra för din själ! Det kommer att förändra ditt liv.”

”Fortsätt med det ni gör. Ni förändrar folks liv!”

”Det finns nog ingen annan mer kärleksfull miljö som är bättre lämpad för ett sådant känslomässigt utvecklande”

”Djup och sällsam bergochdalbana som du inte vill vara utan.”

”Oj, vilka dagar. Jag har gråtit, skrattat, hatat, skämts, och sörjt under fyra dagar av fantastisk improvisationsworkshop med Lyndsay Hailey. Jag gråter bara jag tänker på att det är slut, för jag har lärt mig så mycket om mig själv som improvisatör, och som person. Och jag har träffat människor jag tar med mig in i mina nästa hjärtslag. Det är slut. Och det har bara börjat.”

”Jag har fått större självkännedom och lärt mig mer om improns hemlighet. Mycket landade. Närvaro, andning, ärlighet, ödmjukhet. Jag har fått nycklar och redskap, det känns konkret.”

”Jag har utvecklats otroligt i min impro under dessa 4 dagar. Jag har aldrig vågat öppna mina känslor och visa det så öppet på scen. Fick många verktyg att utveckla min impro i framtiden.”

”Stort tack till Peter Nordstrand, Marcus Gustafsson, Joel Zandén och fantastiska Lyndsay Hailey för de några av de bästa och mest ögonöppnande dagarna i mitt liv. Jag kommer alltid att älska er för det!”

Mars 2014

Kursen hölls på teaterskolan The Poor School nära King’s Cross. Kursen fokuserade som alltid på att bilda en sammanhållen ensemble samt på att se och hämta inspiration från varandra på scen.

På kvällarna såg vi på improteater på The Miller, åt välkomstmiddag på The Round Table och mycket annat.

Ur kursutvärderingarna

”Ni är helt enastående som team och som individuella lärare/coacher. Ni har ögon och öron på skaft och signalerar bekräftelse på ett sätt som hjälper en att våga försöka. Ni är riktigt, riktigt duktiga på det här. Tack för att ni gör det, snälla fortsätt. Det finns många som behöver det.”

”Det var fantastiskt hur ni kompletterade varandra och gav av er själva. Er ärlighet och öppenhet och omtänksamhet för oss som skådespelare och människor var vad som gjorde det möjligt för mig att våga pröva nytt.”

”Underbart med personlig feedback som var mitt i prick. feedbacken gavs med kärlek, jag kände mig mycket sedd. Att jag fick känna mig sedd gjorde mig modigare. jag kommer härifrån fylld av kärlek och nytt mod och självförtroende.”

”Feedbacken från alla var oerhört relevant. Har definitivt öppnat ett nytt område att arbeta med. Ser nog på mig själv på ett något annorlunda sätt nu. Kursen har gett verktyg för förändring och utveckling; vilket är stort i sig.”

”Jag kunnat arbeta med vad som är svårt för mig sceniskt och även ta med mig kunskapen om detta till utveckling på hemmaplan.”

”Jag älskar det och vill inte sluta.”

Oktober 2013

Vårt första Improbootcamp gick av stapeln i Paris i oktober 2013. Nio entusiastiska och förhoppningsfulla deltagare gjorde oss sällskap i kurslokalerna i förorten Montreuil och på ARTiC Centre Artistique et Corporel i centrala Paris.

Vi gjorde ett studiebesök på Théâtre de l'Odéon och lärde känna varandra under en välkomstmiddag på uppskattade Bouillon Chartier, där kyparen inte pratade någon engelska men ändå visade sig vara en oväntad showman och glädjespridare.

Ur kursutvärderingarna

”Häftig upplevelse, personlig utveckling och utveckling i grupp. Roligt och lärorikt, ett minne för livet och kunskap att bära med både på scen, privat och i arbetsliv.”

”Peter-Joel-Marcus gav så mycket energi.”

”Utvecklas inte bara som improvisatör och skådespelare utan också som person.”

”Jag hade velat ha ett par dagar till.”

”Inte bara en weekendresa utan också en inre resa som får dig att blomma ut.”

”Känner att jag gärna vill ta med mig och dela med mig av det jag fått härifrån.”

”Det är en fantastisk möjlighet, en gåva till dig själv och en investering i dig själv både som artist och person.”

”Stor eloge till alla tre kursledare!”

Februari 2015

I kulturstaden Wien ingick boende. Alla bodde tillsammans på ett hostel, som låg bara ett stenkast från kurslokalen.

Vi skrattade och imponerades av improgruppen English Lovers och deras improviserade familjedrama. Vi åt lokala specialiteter på restaurang Gmoakeller. 

Ur kursutvärderingarna

”Ni var så uppmärksamma på alla.”

”Det här var faktiskt den bästa improkursen jag gått hittils.”

”Energin från Marcus, Joel, Peter var fantastisk!”

”Jag älskade verkligen ensemblearbetet. Jag har gått många improkurser, men har aldrig jobbat så mycket med gruppen.”

”Tack ni är underbara och inspirerande människor.”

”Att visa sig öppen, beredd och ärlig gentemot medspelare och publik. Jag känner att jag kan ta med det på scen såväl som i ’vanliga livet’. ”

”Den bästa improkursen ever. Har fått tillbaka mitt improsug igen. En fantastisk upplevelse.”

”Tyckte bäst om den personliga anpassningen av kursen så att alla får chansen att öva på just det de behöver öva på. Fokuset på att säga så mycket som möjligt med små medel och att göra det tillsammans.”

”Du får verkligen utmaningar i en stödjande miljö. Skrattet/lusten finns med hela tiden.”

”Jättebra med ordnat boende och gemensamma aktiviteter. Väldigt socialt och enande.”

”Den enda kursen du inte får missa.”

”Jag önskar att kursen var en vecka lång.”

”Du kommer att lära dig så många nya saker om dig själv och du måste verkligen öppna upp.”

”Det är jätteutvecklande för individen och hjälper en att vara trygg! Att våga. En nyttig, utvecklande och superkul weekend.”